Måndag

Måndag.
Första dagen på veckan. En bra dag att införa nya rutiner på tycker jag. Så jag passade på i dag.

Vi har våra hästar på lösdrift. So far, so good.
Vi ger dom fri tillgång på hö för att de ska kunna äta och hålla värmen. Still good.
Men våra ponnyer har en tendens att bli feta..
Vi fodrar i hönät för att göra det lite besvärligare för dem. Men Roccos får ändå i sig för mycket och hans mankam känns styv som en fångnacke. 
Så nu har vi satt dem på bantning.
Deras hage går att dela i två. Så vårat nya system är att Roccos och antingen Gormur eller Maja (de får sällskapa Roccos varannan dag) får gå i ena hagen med begränsat med mat under dagen och Bosolanda får sällskap av den som inte går med Roccos och har fri tillgång i hönäten.
På natten får alla gå tillsammans med fri tillgång.

Så nu är det bara att köra på och se om det ger önskat resultat.

I dag har jag tränat alla fem hästarna. Samtliga har fått gjort "pressening-testet" innan själva träningen. Presseningen låg platt på marken.

Maja- Undersökte först genom att nosa lite och bestämde sig sedan för att den var okej och gick över. Jobbade henne sedan en stund vid hand på ridbanan. Hon var lugn och lätt att ha att göra med.

Gormur- Ungefär samma reaktion som Maja, men ville gärna undersöka lite längre för att verkligen vara på den säkra sidan. Gormur fick lite T-touch på ridbanan och tuggade och smaskade fint.

Freja- Tittade inte ens utan gick hur lugnt som helst över presseningen. Jobbade vidare med grundarbetet. Fram och ner. Böjning och ställning. Tyngdpunkts förflyttning. Detta under halt och i skritt. Introducerade även lite öppna på volten. Freja frustade även igenom kroppen för första gången.

Bosolanda- Var lite övermodig och bestämde sig ganska snabbt för att gå över den, men när hon väl börjat gå lät det läskigt och hon valde att springa över. Samma sak hände vid nästa försök, sedan ville hon inte gå över alls. Men efter att ha låtit henne lukta och undersöka ett bra tag bestämde hon sig för att gå över och gick lugnt och fint. Bosolanda fick en liten trevlig promenad till postlådan och hem igen.

Roccos- Spanade snabbt in den och gick över utan problem. Roccos fick även han en liten promenad och på hemvägen kom det många djupa frustningar på rad.


På onsdag kommer nya hästen Hallon. Här är en kort liten film på henne.

http://www.youtube.com/watch?v=Dft8GPKGjXU


/ Jennie Orleifson

Kommentarer
Postat av: johanna

Fin blogg.

2011-01-31 @ 22:34:25
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det har du såklart helt rätt i!

2011-02-01 @ 07:45:25
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0