Ridvolten

Det har varit tufft med all is över allt. Men i tisdags tog vi oss ut på ridbanan. Maja var jätte duktig och Lina filmade även lite. Det är roligt att se för det har hänt mycket med hennes påskjutande bakben. De har faktiskt börjat bära mer.

Det är viktigt att få se sig själv på film då och då. Man upptäcker mycket som man inte själv märkt när man arbetat. Det kan vara en förbättring av t ex hästens balans eller kanske du upptäcker att du gör någon konstig grej med din kropp som du inte är medveten om. Det är det som är det fina. Förbättringarna bevisar att utvecklingen går framåt och när du medveten om eventuella brister har du en chans att göra något åt det. Hur ska du kunna ändra på någonting som du inte vet existerar? 

Onsdagen blev det ingen hästträning. Där emot blev det kroppsträning för människor på kvällen. En vän till Lina har bestämt sig för att komma ut till oss någon gång då och då för att träna upp ryggen genom att hjälpa till med diverse arbetsuppgifter. Hon tyckte att det kändes onödigt att slänga ut massa pengar på ett gym när hon kan komma till oss. Så hon kom i alla fall i går och hade med sig en Anders. Även Mickes pappa, bros och kompis kom. Och sedan hö lasset. Där av alla människor. Det gick snabbt och smidigt att lassa upp höet och stapla det på hö loftet.

Denna dag har innehållit mycket häst. På förmiddagen hade vi premiär rundan inne i ladan på vår ridvolt. Det är inte mycket att hurra för, men man slipper isen. Underlaget och ojämt och inte det bästa, men det duger för skritt och eventuellt travstarter. Vi får se om det går att fixa till så det blir lite mer funktionellt på ett enkelt och billigt sätt. Annars får det vara som det är tills hösten, vi hoppas på att ha en ordentligt i ordning gjord ridvolt till nästa vinter!




Lina jobbar med diagonalisering på Gormur.




/ Jennie Orleifson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0